Viatges a Oceania / Viatges a Vanuatu Fora de temporada 2024
Foto Vanuatu Foc i tradició al cor de la Melanèsia

Vanuatu
Foc i tradició al cor de la Melanèsia

Vanuatu
Foc i tradició al cor de la Melanèsia

Més enllà dels disset mil kilòmetres que ens separen de Vanuatu –“la nostra Terra” en llengua bislama–, l’abisme més gran que se’ns obre al davant quan viatgem a aquest país remot del Pacífic Sud és el que fa referència a la gent que hi viu, els ni-vanuatu, un poble decidit a mantenir vives les seves tradicions primitives i mil·lenàries, malgrat l’avenç implacable del progrés.

Conegudes històricament com a Noves Hèbrides, les vuitanta-tres illes volcàniques que formen aquest arxipèlag de la Melanèsia són el bressol de paisatges superbs, espectacles naturals sorprenents i pobles remots que van veure ancorar en les seves costes les flotes de Pedro Fernández de Quirós, el comte de Bougainville o el llegendari James Cook. 

Des de les aigües cristal·lines d’Éfaté, viatjarem a Ambrym, l’illa de la màgia negra i la societat magé, des d’on arribarem fins a un dels pocs volcans del món, el Mont Marum, on encara és possible veure l’infern d’un cràter amb el magma en plena ebullició. A l’illa de Pentecosta presenciarem el nangol, un dels rituals més antics del Pacífic Sud en què els locals fertilitzen la terra llançant-se al buit des de torres de fusta enormes. A l’illa d’Esperit Sant ens endinsarem en l’atapeïda selva tropical a la recerca de comunitats on el temps es va aturar segles enrere, quan els ullals dels porcs donaven el vertader valor a la vida. I en les darreres passes per aquestes illes, ens acompanyaran platges paradisíaques de sorra blanca i piscines naturals.

D’aquesta terra trèmula i exuberant, curulla de foc i tradicions que es neguen a desaparèixer us presentem una ruta intensa i exigent des de tots els nivells, on les poques infraestructures, l’aïllament i el gran sacrifici que ens suposarà accedir a llocs tan remots contrastaran amb la gent amable i generosa.

Punts d'interès

• El mercat de Port Vila ple de tons i matisos • Les aigües cristal·lines de la costa d’Efate • El Chief’s Nakamal i el Museu Nacional • La vida rural de Melvert i la seva piscina termal • El trek pel bosc tropical cap a la caldera dels volcans Marum i Bebow • El cràter del volcà actiu Mont Marum i el seu llac de lava • Ranon i les seves platges de sorra volcànica • La societat magé del nord d'Ambrym • La vida rural de l’Olal i Harimal i els seus nasares • El festival del nangol amb els salts al buit a l’illa de Pentecosta • El poble tradicional de Bunlap • Million Dollar Point • Blue Hole • La vida tradicional de Jaramaja i les altres Kastom villages (llogarrets tradicionals) • Les paradisíaques platges de Lonnoc Beach i Champagne Beach.

Itinerari

Vol a Port Vila –Craig Cove –Melvert –Caldera d’Ambrym –Mont Marum –Ranon –Olal –Harimal –Pangi –Ranwas –Bunlap –Lonorore –Luganville –Jaramaja –Lonnoc Beach –Champagne Beach –Port Vila.

Aspectes pràctics

Ateses les poques infraestructures del país, per fer aquesta ruta caldrà una actitud positiva i pacient durant tot el recorregut. Les caminades son l’única manera d’accedir a llocs d’interès de l’interior de les illes. Per aquesta raó, farem 2 treks curts però exigents. Utilitzarem minibusos privats per a les visites a Port Vila i Luganville, camionetes i llanxes per als trasllats del grup o de les maletes a les illes d’Ambrym i Pentecosta, i tres avionetes per als vols Port Vila-Craig Cove, Lonorore-Luganville i Luganville-Port Vila. La manca d’hotels i de mitjans de transport fora de les dues ciutats principals ens obligarà a dur a terme molts trajectes a peu i a hostatjar-nos en allotjaments senzills, raó per la qual recomanem dur un equipatge lleuger i estar en bona forma física. Ruta exigent, amb un clima calorós i tropical. Guia de Banoa. 

Inclou

 • - Vol regular d’anada a i tornada a Sydney.
  - Vol internacional Sydney- Port Vila- Sydney.
  - Tres vols interiors: Port Vila- Craig Cove, Lonorore- Luganville i Luganville- Port Vila.
  - Trasllats aeroport- hotel- aeroport.
  - Minibús o minivan privada per a les visites a les illes d’Éfaté i Esperit Sant.
  - Llanxes a motor des de l’illa d’Ambrym a Pentacosta.
  - Allotjament en hotels tipus turista a Sidney, Port Vila i Luganville amb esmorzar inclòs.
  - Bungalous bàsics o missions amb banys compartits a Melvert, Ranon, Olal, Pangi i Ranwas.
  - Namakal (casa comunitària) durant el trek a l'illa d'Esperit Sant.
  - Bungalous amb esmorzar inclòs a Lonnoc Beach.
  - Pensió completa durant l’estada a l’illa d’Ambryn i Pentecosta, així com durant el trek a l’illa de l’Esperit Sant.
  - Guia local i portejadors en el trek del volcà Marum a l’illa d’Ambrym i en el trek a l’illa d’Esperit Sant (s’hi inclou el material d’acampada, excepte el sac de dormir).
  - Entrada al nangol de Panas.
  - Assegurança d'assistència en viatge.
  - Propines* (veure nota al full de condicions).
  - Guia de Banoa.

No inclou

 • - Àpats, excepte els indicats.
  - Entrades a museus i kastom fees (tarifes en terrenys particulars).
  - Taxes aèries.
  - Propines no especificades al full de condicions.
  - Qualsevol altre concepte no especificat en l'apartat “Inclou”.

Durada : 24 dies

Grup: 6 a 14 persones + guía

Dates: del 5 al 28 de juny.

Sortides: BCN i MAD.

Preu : 5.590 € + taxes aèries*.

*Consulteu les taxes a les nostres oficines.

Fes clic al mapa per ampliar-lo

Sol·licita la fitxa tècnica

Vanuatu
Foc i tradició al cor de la Melanèsia
Click para recargar la imagen

Nota Legal Un cop emplenat voluntàriament aquest formulari, les dades de caràcter personal proporcionades passen a formar part d'un fitxer propietat de BIDAIAK BANOA, SL, inscrit a l'Agència Espanyola de Protecció de Dades amb el número 2050691029 i que disposa de les mesures de seguretat necessàries per garantir la seguretat de les dades, així com per evitar-ne l'alteració, la pèrdua, el tractament o l'accés no autoritzat.

L'usuari pot exercir els drets d'accés, cancel·lació, rectificació o oposició que expressament reconeix la LOPD. Per fer-ho ha de dirigir una sol·licitud escrita a BIDAIAK BANOA, SL, c. Ledesma, 10 bis, 2n, dpt. 4, 48001 Bilbao, amb el seu nom i cognoms, domicili per a notificacions, fotocòpia del DNI, petició en què es concreta la sol·licitud, data i signatura de l'interessat.

Fem servir cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant la personalització de l'accés a la nostra pàgina i l'anàlisi anònima dels vostres hàbits de navegació. Si continueu navegant, hom considera que n'accepteu el seu ús. Podeu canviar-ne la configuració o obtenir més informació polsant aquí:

MÉS INFORMACIÓ | ACCEPTO